Хоџис го води патот со компјутерски дипломи

Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Вонреден декан Трејси Ланам води на патот кон технологијата на универзитетот Хоџ

Соработникот декан Трејси Ланам е во првите редови во поканата на жените да се приклучат на полето на технологијата со донесување на програми за девојчиња во средно и средно училиште. Затоа професорот Ланам е вклучен во NCWIT каде таа неуморно работи да им ја донесе мисијата на NCWIT на младите жени во Југозападна Флорида.

Универзитетот Хоџис нуди степени на компјутерско програмирање преку Интернет, програми за сертификација и дипломи за компјутерска безбедност и вмрежување кои се дизајнирани да ги подготват студентите за работа на првиот ден.

Прочитајте повеќе за тоа зошто областа на компјутерите е одличен избор за кариера за сите во ова Lifeивотот во Неапол член.

Универзитетот Хоџис, регионално акредитирана, приватна непрофитна институција основана во 1990 година, ги подготвува студентите да го користат високото учење во нивните лични, професионални и граѓански потфати. Со над 10,000 93 дипломирани студенти кои имаат XNUMX проценти стапка на постојан успех во кариерата, Хоџ е признат за развој на програми кои се уникатно дизајнирани и доставени за да им служат на разновидна популација на возрасни ученици. Со кампуси во Неапол и Форт Мајерс, Флорида, Хоџис обезбедува флексибилни часови по ден, вечер и преку Интернет, предавани од светски факултет за додипломски и постдипломски студии. Хоџис е назначен и како институција за служба со шпанско потекло и е член на Хиспанското здружение на колеџи и универзитети (HACU). Повеќе информации за Универзитетот Хоџс се достапни на Хоџи.еду.

 

Професор Трејси Ланам, вонреден декан на Технолошката школа на Фишер
Translate »