Хоџис е прогласен за најдобар за ветеринари 2020 година

Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Универзитетот Хоџис е прогласен за најдобар за колеги за ветеринари од страна на Војниот тајмс за 2020 година

Универзитетот Хоџс се грижи за нашите ветерани и тоа покажува. Се чини дека „Воен тајмс“ се согласува, избирајќи го Универзитетот Хоџс како еден од 134 колеџи што ќе се запишат на списокот „Најдобри за ветеринари“ за 2020 година. Плус, ова е наша трета година да ја добиваме оваа престижна чест.

Зошто Хоџи е најдобар за ветеринари?

  • Ние нудиме посветени центри за услуги на ветерани на д-р Питер Томас во нашите кампуси во Неапол и Форт Маерс, управувани од ветерани, за ветерани.
  • Нашите програми за дипломи се работна сила фокусирана во кариери што многу ветерани сакаат да ги извршуваат.
  • Ние испорачуваме месечни датуми за започнување на курсеви кои ги исполнуваат барањата за распоред на ветерани.
  • Ексклузивни места за паркирање наменети за нашите ветерани во секој кампус.

За да прочитате повеќе зошто Хоџис У е најдобар за ветеринари, прочитајте го целиот напис на Неделник на Флорида.

 

Универзитетот Хоџис, регионално акредитирана, приватна непрофитна институција основана во 1990 година, ги подготвува студентите да го користат високото учење во нивните лични, професионални и граѓански потфати. Со над 10,000 93 дипломирани студенти кои имаат XNUMX проценти стапка на постојан успех во кариерата, Хоџ е признат за развој на програми кои се уникатно дизајнирани и доставени за да им служат на разновидна популација на возрасни ученици. Со кампуси во Неапол и Форт Мајерс, Флорида, Хоџис обезбедува флексибилни часови по ден, вечер и преку Интернет, предавани од светски факултет за додипломски и постдипломски студии. Хоџис е назначен и како институција за служба со шпанско потекло и е член на Хиспанското здружение на колеџи и универзитети (HACU). Повеќе информации за Универзитетот Хоџс се достапни на Хоџи.еду.

 

Универзитетот Хоџс прогласен за најдобар за колеги за ветеринари од „Војниот тајмс“ за 2020 година (и трае 3 години)
Translate »