Категорија: Академици

Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Hodges Connect помага да се пополнат празнините на работната сила

Универзитетот Хоџс помага да се пополнат празнините на работната сила со Хоџс Поврзете Универзитетот Хоџс одговара на повикот за развој на вештини за работна сила со нашата иницијатива за професионално обучување, Професионално образование и обука (ПЕТ), наречена Хоџ Конект. Хоџис Конект е за давање на нашата работна сила конкурентна предност и е дизајнирана да ја подготви работната сила со потребните вештини од работодавачот потребни за [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Врската помеѓу високото образование и работната сила

Напишано од: Д-р Johnон Мејер, претседател на Универзитетот Хоџс Со шест степени на разделување, можете да направите неверојатно врски. Врската помеѓу високото образование и работната сила е директна. На Универзитетот Хоџ, ја разбираме врската помеѓу образованието и достигнувањето на професионалните вештини и ги дизајниравме нашите дипломи и сертификати специјално за да ги пополниме потребите за работна сила на нашите [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Ново именување за виш VP за академски работи

Честитки Мари Колинс! Хоџис назначува постар заменик на академски работи Д-р Мари Колинс е именувана за постар потпретседател на академски работи на Универзитетот Хоџис. Во оваа позиција, таа ќе помогне во надгледување на академските аспекти на универзитетот, вклучително и развој и имплементација на унапредување на постојните курсеви и дипломи, покрај лансирањето на нови [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Горди сме да ги претставиме нашите медицински сестри во 2019 година!

Честитки за нашите медицински сестри во 2019 година! На 10-ти мај 2019 година, Универзитетот Хоџс беше горд што беше домаќин на церемонијата за закачување пили за медицинските сестри оваа година. Колку фантастичен начин да ја прославиме Неделата на медицинските сестри! Нашата церемонија за закачување е специјално време за нашите медицински сестри и сесијата за 2019 година беше уште еден исклучителен настан. Секоја медицинска сестра работеше напорно за да стигне до [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

100% стапка на национален испит

100% национална стапка за полагање на испит Честитки за часот асистент по физикален терапевт на Универзитетот Хоџис за 2017% стапка на положба на нивните национални испити! Начин за претставување на Хоџис У! Ние сме многу горди што ве нарекуваме наши ценети алумни на Хоџи. Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Патеките на Хоџ до успехот обезбедуваат иновативно програмирање и пристапност

Патеките на Хоџс до успехот обезбедуваат иновативно програмирање и пристапност Во обид да им се обезбеди на студентите „иновативно програмирање и поголема пристапност“, д-р Johnон Мејер, претседател на Универзитетот Хоџ, дискутира за новите универзитетски патишта кон успехот во саботата, 27 октомври 2018 година издание на Неапол дневни вести. Прочитајте го целиот напис овде. Посетете ги pathways.hodges.edu за да најдете [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Домашен лидер

Водач за домашни - #MyHodgesStory за obејкоб Винг Јакоб Винге е вистински пример за тоа што значи да се биде лидер, и исто како и Винге, повеќето студенти кои избираат да стекнат диплома се стремат да станат нешто повеќе - да преземат одговорност и да влијаат. Само во средината на 20-тите години, тој е повеќе вклучен во [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Три придобивки од заработка на степен за напредување во кариерата

Три придобивки од заработениот степен за напредување во кариерата Возрасните ученици се враќаат на училиште од различни причини. Честопати, животот се спречува и нè тера да ги оставиме личните цели настрана; сепак, ако сте се нашле во ќорсокак во вашата кариера, враќањето на училиште може да биде одговорот што сте го [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Успешните деловни професионалци идентификуваат 8 карактеристики на добар лидер

Успешните деловни професионалци идентификуваат 8 карактеристики на добар лидер Сите можеме да ги идентификуваме извонредните шефови или ментори во нашите животи, но понекогаш е тешко да се прецизираат вештините што ги направија толку значајни - особено кога самите не сте имале лидерска улога. Дали е ефективен лидер некој што може едноставно да оцртува [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

4 начини на кои МБА може да ви помогне да напредувате во кариерата

4 начини на кои МБА може да ви помогне да ја напредувате вашата кариера Историски гледано, патот до напредок во кариерата вклучува посветеност и успешен успех во една организација. Подготвеноста и способноста на еден вработен да се справи со новите предизвици се чинеше доволно. Сега, сепак, повеќето индустрии се толку конкурентни што кандидатите навидум треба да направат сè повеќе и повеќе за да [...] Прочитај повеќе
Translate »