Категорија: Студентите

Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Горди сме да ги претставиме нашите медицински сестри во 2019 година!

Честитки за нашите медицински сестри во 2019 година! На 10-ти мај 2019 година, Универзитетот Хоџс беше горд што беше домаќин на церемонијата за закачување пили за медицинските сестри оваа година. Колку фантастичен начин да ја прославиме Неделата на медицинските сестри! Нашата церемонија за закачување е специјално време за нашите медицински сестри и сесијата за 2019 година беше уште еден исклучителен настан. Секоја медицинска сестра работеше напорно за да стигне до [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Честитки за студентите на ЕМС

Студентите на Хоџис ЕМС го зазедоа 1. место! Студенти од програмата за итни медицински услуги на универзитетот Хоџс се натпреваруваа во шестиот годишен предизвик „Пантер ЕМС“ во Лејк Ворт, ФЛА изминатиов викенд. Домаќин на настанот беше Државниот колеџ во Палм Бич. Екипите од целата држава беа судени во различни сценарија за итни случаи. Од 18 екипи кои [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџиАлумни

Знаејќи тогаш што знае сега

Знаејќи тогаш што знае сега - #MyHodgesStory Марта „Доти“ Фаул долго пред да се запише Марта „Доти“ Фаул на Универзитетот Хоџ, таа помина скоро 20 години градејќи кариера во спроведување на законот и во канцеларијата на шерифот на округот ДеСото и во канцеларијата на шерифот на округот Шарлот. Од работна патрола како заменик-шериф до водење на кривични истраги [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџиАлумни

Туркање низ ограничувањата

Туркање низ ограничувањата - Стефани Голдинг опстојува над сите Познатата физичарка и хемичарка Мари Кири еднаш рече: „Lifeивотот не е лесен за никој од нас. Но, што од тоа? Мора да имаме упорност и, пред сè, доверба во нас самите. Ние мора да веруваме дека сме надарени за нешто, и дека оваа работа, по која било цена, [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџиАлумни

Учење да водиме на кое било ниво

Како научил да води еден овластен пожарникар Хоџ Дали некогаш сте ги изговориле зборовите: „Само што нема доволно часови во денот“ кога гледате во вашиот календар? Секој час поседува различна задача или обврска, и ако имате среќа, неколку часа се посветени на спиењето. Би било лесно да се претпостави дека [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџЕвс

Шест техники за да бидете успешни на Саем за кариера

Шест техники за да бидете успешни на саем за кариера Од Јама Турман, менаџер за советување и услуги во кариера Одењето во саем за кариера може да изгледа како застрашувачка задача. Можеби сте еден од многуте кандидати кои се натпреваруваат за внимание на работодавачот, но можете да заработите предност во однос на другите следејќи ги овие упатства за работа [...] Прочитај повеќе
Универзитетот Хоџис останете во близина. Оди далеку. Написи # ХоџиАлумни

Lifeивотот на првите

Aивотот на првите Како еден студент-ветеран ги постигна своите цели преку искуството на „Првиот живот“. Ако Едвард Дејвис би можел да избере еден збор да се опише себеси, тој би бил „управуван“. Од животот во војска, до станување дипломиран колеџ од прва генерација и продолжување на своите образовни активности во магистерска програма, до управување со сопствените [...] Прочитај повеќе
Translate »