Информативни сесии за помошник на физикална терапија

Универзитетот Хоџис ПТА (асистенти за физикален терапевт) кои учествуваа на Специјалната олимпијада 2019 година
  • 5 мај 2021 година - 4:30 часот
  • Буквално и 4501 колонијална бул., Зграда У, соба У361, Форт Мајерс, Флорида 33966

Направете го првиот чекор кон наградувана здравствена кариера како асистент за физикална терапија

Дознајте за тоа како можете да започнете во акредитираниот CAPTE универзитет Хоџис Програма за асистент на физикален терапевт денес.

Заинтересирани сте да станете асистент за физикален терапевт? Дознајте ги деталите за акредитираната програма PTA на Универзитетот Хоџи CAPTE заедно со можностите за стипендија на бесплатниот информативен состанок PTA, понуден и лично и виртуелно

Станете асистент за физикален терапевт кога присуствувате и информативна сесија. PTA помагање на постар човек во здравствена состојба.

5-ти мај 2021 година - 4:30 часот (виртуелно или лично)

Да се ​​регистрирате за виртуелната 4:30 сесија кликнете овде.

Побарувачката за асистенти за физикален терапевт расте. Според Бирото за труд и статистика, растот на PTA е 31% од сега до 2026 година. Дознајте за тоа како можете да го направите првиот чекор кон наградуваната здравствена кариера со присуство на нашата Информативна сесија за PTA.

За повеќе информации, контактирајте ја д-р Синтија Вакарино, претседател на програмата ПТА, на cvaccarino@hodges.edu или (239) 938-7718.

Програмата за асистент на физикален терапевт на Универзитетот Хоџ е акредитирана од Комисијата за акредитација во образованието за физикална терапија (CAPTE), авенија 3030 Потомак, пакет 100, Александрија, Вирџинија 22305-3085; телефон: 703-706-3245; е-пошта: акредитација@apta.org; веб-страница: http://www.capteonline.org. Доколку имате потреба директно да ја контактирате програмата / институцијата, јавете се на 239-938-7718 или испратете е-пошта cvaccarino@hodges.edu.

ИНФО НА НАСТАНОТ:

  • Почетен датум:Може 5, 2021
  • Време на започнување:4: 30pm
  • Крај на терминот:Може 5, 2021
  • Крајот на времето:5: 30pm
  • локација:Буквално и 4501 колонијална бул., Зграда У, соба У361, Форт Мајерс, Флорида 33966
Translate »