Универзитетот Хоџис останете во близина Логото „Оди далеку“

Добредојдовте дипломирани студенти Хоџис !!!

Честитки за заработивте диплома и го направивте следниот чекор во вашата иднина. Ние сме толку возбудени и горди на секој од вас! Иако ова поглавје може да се приближи кон својот крај, тоа е само почеток за многу од можностите што ќе ви ги обезбеди вашиот нов степен за вашето патување напред.

Ве очекуваме оваа година на нашиот 31-та церемонија на започнување

# Хоџ Град

1. Пополнете ги сите барања за степен

Одговорност на секој студент е да го пополни образецот „Намена до постдипломски“ на почетокот на неговата / нејзината последна сесија. Ве молиме, проверете дали сте провериле со вашиот Советник за студентско искуство за да потврдите дали ги исполнивте сите барања за универзитетска диплома, како што е наведено во универзитетскиот каталог. Ако не ги исполнувате сите барања, вашиот степен нема да се додели додека не се исполнат сите барања. Ве молиме запомнете дека ваша одговорност е да обезбедите исполнување на сите барања.

2. Нарачајте го капачето, наметката и помпонот

Од студентите кои сакаат да учествуваат во церемонијата на дипломирање, потребно е да купат регалии за дипломирање (капа, наметка и помпон) не подоцна од Мај 21, 2021. Студентите се охрабруваат да ги порачаат своите регали пред овој рок за да обезбедат навремена испорака. Оваа набавка не е вклучена како дел од таксата за дипломирање. Овие артикли може да се нарачаат преку Интернет на Херф onesонс или лично на настанот за прослава на матурата.

3. orици за чест, качулки и иглички

Овие почесни предмети се достапни за подигање во кампусот Форт Мајерс, или исто така можете да побарате од пријател или член на семејството да ги земе жиците за вас. Можете исто така да ги земете на денот на започнувањето.

4. Нарачајте фотографија за дипломирање

Универзитетот Хоџс го ангажираше GradImages како официјален фотограф за започнување на нашето училиште и / или церемонија на започнување. За време на настанот се направени три фотографии од секој матурант:

 • Додека одите на сцената.
 • Додека му подавате рака на Претседателот во центарот на сцената.
 • Откако ќе излезете од сцената.

Вашите докази ќе бидат подготвени да ги видат на Интернет веднаш штом 48 часа по церемонијата. Иако никогаш нема обврска за нарачка, ќе заштедите 20% попуст од нарачки од 50 долари или повеќе за вашето учество. Пред-регистрацијата е едноставно начин да бидете сигурни дека вашите информации за контакт се ажурирани со GradImages, така што тие можат да ви дадат бесплатни докази што е можно побрзо. За да се регистрирате за доказите за започнување, посетете ја GradImages.

Како дел од вашето учество во дипломирањето и пред-регистрацијата, GradImages ќе ви испрати е-пошта, докази за фотографирање по хартија и може да испрати изборни известувања за текстуална порака.

5. Пополнете ги сите барања за степен

Потенцијалните дипломирани студенти мора да ги положат и да ги завршат сите барања за дипломи до Може 2, 2021, со цел да бидат наведени во Програмата за почеток.

6. Дипломи

Ве молиме, проверете дали ги ажурирате сите ваши информации со канцеларијата на Секретарот. Деталите отпечатени на вашата диплома ќе бидат утврдени од информациите што ги имаме за вас. Дипломите ќе им бидат испратени на студентите по пошта на адресата на датотеката.

Ги повикуваме сите студенти да го проверат статусот на нивната сметка во Канцеларијата за сметки на студенти пред да започне.  Ве молиме, бидете свесни дека неисполнување на сите финансиски обврски со универзитетот може да ве спречи навремено да ја добиете дипломата и / или записници.

Информации за дипломирани студенти

 

Кодекс на облекување и однесување

 • Ве молиме, дојдете подготвени да блеснеме!
 • Од вас се очекува да носите целосен академски фустан (капа, наметка и почесен кабел или магистерска хауба, доколку е применливо) за време на церемонијата на дипломирање.
 • Дипломирани студенти ќе ги облечат своите капачиња и наметки по пристигнувањето во Арената Херц. Вработените ќе бидат на располагање да ви помогнат.
 • Ве молиме, оставете ги сите скапоцености и лични предмети со семејството, пријателите или гостите.
 • Облека што традиционално се носи со наметка:
  • Мажи - облечете кошула со јака, темни панталони, обична темна вратоврска и црни чевли.
  • Womenени - темен фустан, или здолниште или панталони и блуза, со црни чевли со затворени прсти. Не се препорачуваат чевли со високи потпетици. Флип-апостолки, тениски чевли и бели чевли не треба да се носат.
  • Доколку има потреба, ве молиме притиснете ја наметката со ладно железо.
  • Капачето треба да лежи рамно со ресната да виси на предната десна страна. Матурантите треба да внимаваат да не се мешаат помфите додека се прават фотографии.
  • Доколку е применливо, почесните жици треба да се носат околу вратот со ресни што висат од секоја страна. Honиците за почест ќе бидат дистрибуирани според универзитетската политика:
   • Сребрена и црвена за сума лама (3.90-4.0 GGPA);
   • Двојно црвена за магнум лауд (3.76-3.89 GGPA); или
   • Двојно сребро за лам лауд (3.50-3.75 GGPA).
 • Универзитетот прави секој обид да испланира и спроведе значајна, достоинствена церемонија. Признавањето на вашите академски достигнувања треба да се почитува со почит. Неуредно однесување, веселост или присуство на алкохол или дрога ќе бидат основа за итно отстранување и може да резултира со задржување на дипломата од универзитетот.
 • На матурантите им се препорачува да ги користат просториите за тоалети пред почетокот на церемонијата, бидејќи нема да ви биде дозволено да ги напуштите своите места откако ќе започне церемонијата.
 • Од дипломираните студенти се бара да останат седнати во текот на целата програма.

Процесионо

 • Дипломирани студенти седат во делови 115, 116 или 117 по редоследот по кој ќе одат преку сцената. Овој редослед се совпаѓа со начинот на кој се наведени дипломите во програмата за започнување, по азбучен ред и по степен.
 • 3е биде побарано да се придвижите до подната површина во 30:XNUMX часот. Theе формирате што е можно повеќе редови зад сцената. Кога започнува поворката, учениците ќе продолжат да се движат кон подната површина што е можно побрзо. Студентите кои пристигнуваат доцна ќе бидат поставени зад сите други дипломирани студенти и не смеат да седат покрај другите кои заработуваат иста диплома и специјалност. Ве молиме, бидете сигурни дека ќе пристигнете на време.
 • Процесиран налог
  • Гранд Маршал Претседател на Одборот
  • факултет
  • Кандидати за магистерски студии
  • Кандидати за диплома
  • Здружени кандидати
  • Кандидати за сертификати
  • Гости на сцената
 • Програмите за почеток ќе бидат обезбедени кога ќе влезете во главниот кат.
 • Внесете го главниот кат долж северната страна на арената. Продолжете сè до задниот дел од седиштата, свртете десно и свртете десно повторно во средниот патека.

Детали за церемонијата на започнување

 • Откако ќе заврши студентот и гостинскиот говорник, претседателот ќе ги замоли сите кандидати за магистратура да стојат.
 • Магистерските дипломи потоа ќе ги додели претседателот.
 • Откако овој дел ќе заврши, тогаш ќе бидете испратени во областа на сцената каде што ќе шетате низ сцената едно по едно, за да видите претходно назначено лице.
 • Ве молиме, предадете им ја картата со името свртена нагоре за тој / таа да може да го прочита вашето име.
 • Веднаш штом ќе ја предадете картичката за името, продолжете низ сцената како што е наведено во табелата.
 • Правилниот начин да го прифатите капакот на дипломата од д-р Мејер е со левата рака. Потоа, ракувајте се со десната рака.
 • Ова е местото каде што е направена една од фотографиите, па не заборавајте да се насмевнете.
  Големиот Маршал потоа ќе ја сврти помпоната и ќе ви се ракува.
 • Алумни мрежата ќе ви даде подарок, а факултетот ќе ви честита пред да се вратите на своето место.
 • Ве молиме, седнете кога ќе се вратите на своето место.
 • Дипломирани студенти, соработници и дипломирани студенти ќе ги следат истите постапки.
 • Ако сте седнати во Дел Б, ве молиме следете ги упатствата дадени за пристап до сцената и враќање на своето место.

Рецесија

 • Ред на рецесија:
  • Голем Маршал
  • Гости на сцената
  • Дипломирани студенти
  • факултет
 • Вработените во универзитетот Хоџис ќе ве известат кога вашиот ред може да излезе.
 • Ве молиме, не застанувајте кога ќе стигнете до областа зад сцената, бидејќи и други матуранти се обидуваат да заминат.
 • Обидете се да однапред испланирате локација за состанок со вашето семејство и пријатели бидејќи може да излезете од арената од двете страни зад сцената.

Преносот во живо

Церемонијата на започнување во живо може да се погледне на нашата почетна страница во 4:00 часот на 20 јуни 2021 година.

Паркинг

 • Паркингот се отвора три часа пред Церемонијата на започнување.
 • Има доволно паркинг на Херц Арената на околните паркиралишта.
 • За паркирање не се наплатува.

Седишта за гости

 • Гостите треба да пристигнат помеѓу 3:00 и 3:30 часот попладне
 • Арената нуди отворено седење, не се потребни билети.
 • Хендикепирани седишта се достапни на јужните странични трибини. Има отворен простор за инвалидски колички и самостојни столови. Еден гостин може да седи со хендикепиран гостин.
 • Имајте на ум дека колички за бебиња, балони и цвеќиња не се дозволени во арената. Колички, балони и цвеќиња ќе се пријават со персоналот на Херц и се чуваат на главната работна маса и може да се подигнат по церемонијата.
 • Еден штанд за концесија ќе биде отворен за храна и пијалоци од јужната страна на арената.
 • Родителите, семејството и пријателите се охрабруваат да останат седнати, бидејќи напуштањето на церемонијата покажува крајно непочитување кон сите присутни.

Прашања и одговори на дипломирани студенти

Каде да одам да ги земам моите жичани за чест?

Honици за чест се достапни за подигање во кампусот Форт Мајерс, или исто така можете да побарате од пријател или член на семејството да ги земе жиците за вас. Можете исто така да ги земете на денот на започнувањето.

Кога можам да ја подигнам дипломата?

Како дипломиран Хоџис, ќе добиете и дигитална и физичка диплома. Инструкции за пристап до вашата дигитална диплома ќе бидат испратени на вашата е-пошта на Хоџис. Вашата физичка диплома ќе биде испратена на адресата што се наоѓа во досието.

Со кого да контактирам ако добијам порака за грешка кога кликнувам на врската на страницата за дипломирање?

Откако ќе аплицирате за дипломирање со пополнување на образецот „Намена до постдипломски“, нашиот систем нема да ви дозволи повторно да го сторите тоа. Ова е причината зошто би добиле порака за грешка. Ако не го пополните формуларот намера за постдипломски студии, ве молиме контактирајте ја канцеларијата на матичарот на 239-938-7818 или registrar@hodges.edu

Може ли да го украсам капачето за дипломирање?

Ве охрабруваме да го украсите капачето! Имајте на ум дека треба да биде украсен за да ја одразува целата возбуда од вашето достигнување, сепак, треба да се направи со добар вкус и со почит. Ве молиме запомнете дека вашата помпон ќе биде прикачена на капачето - Ве молиме, не ставајте ништо на вашето капаче што може да забрани да се стави ресичката на вашето капаче.

Може ли да ги соберам своите вредности на церемонијата на дипломирање?

Силно препорачуваме да НЕ почекате до церемонијата на дипломирање за да ги земете / купите вашите регалии. Theе имаме многу ограничена количина на регалија на церемонијата со уште поограничен опсег на големини. Најпогодна опција е да нарачате ваши регали во кое било време http://colleges.herffjones.com/college/_Hodges/ но последниот ден за нарачка е Може 21, 2021Студентите се охрабруваат да ги порачаат своите регали пред овој рок за да обезбедат навремена испорака.

Кого контактирам за прашањата за дипломирање?

За Regalia (капа / наметка), магистрални качулки, ресни, рамки за дипломи, иглички за благодарност, иглички за алумни, такса за дипломирање, итн., Контактирајте ја Канцеларијата за помошни услуги на (239) 938-7770 или Universitystore@hodges.edu.

За дипломи, жици за чест, записници (по доделување на диплома), контактирајте ја канцеларијата на Секретарот на (239) 938-7818 или registrar@hodges.edu

Остани поврзан! # ХоџиАлумни

Мрежата на алумни на универзитетот Хоџ е вашата патека да останете поврзани за вмрежување и запознавање со вашите колеги Хоџ Алум. Нема трошоци за учество и толку многу придобивки за да се биде член. Ве молиме ажурирајте ја Алумни мрежата за какви било промени во адресата и вработувањето и / или професионалните достигнувања за да можеме да ги споделиме вашите успеси со другите. Контактирајте не на alumni@hodges.edu. Тековната адреса за е-пошта е важна за контакт со алумни и прием на информации за алумни.

Translate »