Универзитетот Хоџс го објави Хоџ Конект

Лого на PET Hodges Connect. Професионално образование и обука што нуди реален живот. Вештини во реалниот свет.

Пополнување на јазот на работната сила со иницијатива за професионално обучување: Универзитетот Хоџс го објави Хоџ Конект

Јазот во вештините на работната сила е нешто за што разговарале повеќе организации за развој на деловни активности со години. Корпорациите бараат решенија. Универзитетот Хоџс одговара на овој повик со повикана иницијатива за професионално обучување, стручно образование и обука (ПЕТ) Хоџи Поврзете се.

„Хоџис Конект е дизајниран да ја подготви работната сила со потребните вештини од работодавачот потребни за успех на пазарите на труд денес и утре“, рече д-р Johnон Мејер, претседател на Универзитетот Хоџ. „Оваа нова платформа ќе понуди работилници, часови и програми што можат да се прилагодат за да одговараат на која било индустрија и да се прават како индивидуи или како корпоративна група. Сето ова е за да и ја дадеме на нашата работна сила таа конкурентска предност “.

Овие програми за развој на работна сила се со различна должина и се дизајнирани да им дадат на учесниците веднаш применливи вештини што можат да ги стават на работа следниот ден. Овие се одделени од традиционалните академски програми што Универзитетот ги нуди и може да ги земе секој што е заинтересиран. Не е потребно тестирање пред прием или претходно искуство на колеџ, па дури и диплома од средно училиште.

Првата работилница, програмата за сертификат на Супервизор од прва линија, сега е достапна и прифаќа регистрации. Програмата е достапна и како работилница на кампусот на Универзитетот Хоџис или целосно на Интернет.

По завршувањето на кој било формат, дипломираните студенти ќе добијат свој сертификат за супервизор од прва линија од Универзитетот Хоџ.

Зошто обука за супервизор од прва линија?

„Регионалната листа на занимања со побарувачка за 2019-2020 година покажува голема потреба од супервизори од прва линија со над 4,000 отвори“, рече д-р Мејер.

Области што бараат супервизори од прва линија вклучуваат работници во градежни занаети и екстракција, механичари, монтери и поправки, продажба на мало, канцелариска и административна поддршка, лична услуга, малопродажба, домаќинство и вратари, услуги за уредување и тревници и транспорт и материјал -движување на оператори со машини и возила.

ПЕТ Хоџи Поврзете се

Иницијативата PET Hodges Connect има дополнителни програми и планови за континуирано додавање нови понуди како што налага побарувачката на индустријата. 

Другото постоечко програмирање вклучува сертификат за професионална ефективност (ПЕЦ) - програма со пет курсеви насочена кон развој на меки вештини во технологијата, комуникацијата и бизнисот - и. сертификат за професионализам на работното место - краток курс за да ги подготви студентите за пракса или за секој што ја бара својата прва работа. Другите достапни работилници вклучуваат генерациски разлики на работното место, преминување од врсник до лидер и културна компетентност. Некои теми на работилницата вклучуваат решавање на конфликти, основи на говорот на телото, да се биде шеф на допадливост, мотивација на вработените, емоционална интелигенција, тимови со високи перформанси, безбедност на работното место, управување со времето, градење тим, услуги на клиенти, организациски вештини и трансформациско лидерство. 

Во областа на здравјето, PET Hodges Connect нуди часови за основна поддршка на животот, освежување на основната поддршка за живот и кардиопулмонална реанимација за прва помош во срцето Автоматски надворешен дефибрилатор.

Наскоро, нови понуди од областа на технологијата, вклучувајќи ги AUTOCAD и ADOBE софтверот.

За повеќе информации во врска со PET Hodges Connect, испратете е-пошта HodgesConnect@Hodges.edu или посетете Pathways.Hodges.edu/HodgesConnect.

Translate »