Универзитетот Хоџис останете во близина Логото „Оди далеку“

Добредојдовте на Универзитетот Хоџис!

Новата студентска ориентација на универзитетот Хоџис (НСО) им помага на нашите Хоукс Хоукс да се подготват за вашето академско искуство!

Копчињата подолу ќе ве водат низ процесот и ќе обезбедат важни информации за нашиот универзитет. Започнете сега и повторно посетете го во секое време кога ви треба помош.

Порака од претседателот д-р Мејер

Нашата мисија

Универзитетот Хоџис - приватна непрофитна институција - ги подготвува студентите да го користат високото учење во нивните лични, професионални и граѓански потфати.

За да дознаете повеќе за тоа зошто Универзитетот Хоџис е карактеристичен универзитет во Југозападна Флорида, кликнете овде.

Универзитет Хоџс

Знајте го нашиот кампус

Зграда на кампусот Форт Мајерс У и Х.

Универзитетот Форт Мајерс Кампус У и Х Билџ Хоџс

Зграда на кампусот Форт Мајерс У

Зграда на Форт Мајерс Кампус У

Финансиска помош и сметки на студенти

Студентски услуги на универзитетите Хоџ, Финансиска помош и сметки на студенти

Услуги на студенти, регистратор и приеми

Студентски услуги на универзитетот Хоџис - Секретар и прием

библиотека

Универзитетска библиотека Хоџс

Зграда на здравствени науки на Студентски сојуз - У.

Зграда на здравствени науки Хоџс У студентски сојуз, зграда У

Интернет регистрација

Регистрирајте се преку Интернет преку самопослужување на HU!

Самопослужувањето HU ви овозможува да се регистрирате или да побарате регистрација за кој било курс на претстојната сесија, 24/7, 100% преку Интернет:

  • Пријавете се во системот myHUgo
  • Под делот за самопослужување HU, кликнете на Регистрација и планирање на степени
  • Водич за регистрација
  • За да го потврдите распоредот на курсот, кликнете на План и распоред
Снимка на екранот за самопослужување од универзитетот Хоџис myHUgo

Технолошки ресурси

Самопослужување MyHUgo & HU

MyHUgo е онлајн портал за студентски услуги на Универзитетот Хоџис, каде што сите студенти можат брзо да пристапат до самопослужување на HU. Со myHUgo, можете да пристапите до вашите лични информации и да го водите бизнисот на Универзитетот преку Интернет.

Самопослужување MyHUgo & HU

Студентски е-пошта

Кога ќе се најавите на порталот MyHUgo, на главната страница се појавува врска до вашата е-пошта. Хоџис ќе ја користи сметката за е-пошта на студентот како официјално средство за комуникација со вас.

Најавете се на MyHugo

Платно

Canvas е онлајн систем за управување со учење на Универзитетот Хоџис, каде што инструкторите и студентите можат да пристапат до материјалите за курсот, да поднесуваат задачи, да комуницираат и да соработуваат преку Интернет.

Платно

Дополнителни ресурси и поддршка

Универзитетот Хоџс има посветен ИТ тим за да им помогне на студентите со различни технолошки проблеми што можеби ги имаат. Студентите можат да достават и да следат барање за поддршка на технологијата преку Интернет и да бараат проблеми со самопомош и решавање на информации. Студентите ќе ја користат нивната адреса за е-пошта и лозинка Хоџис за да се најават.

Поддршка за работна маса за ИТ

Онго лого на Универзитетот Хоџис

Поддршка за учениците

Извори на библиотека

Библиотекарите се тука за да ви помогнат да изберете и да лоцирате ресурси. Без разлика дали ви треба помош при пребарување на базите на библиотеки или навигација во прирачникот за АПА, вработените во библиотеката се достапни лично, по телефон или е-пошта.

Извори на библиотека

Прирачник за учениците

Прирачникот за студенти ќе ви послужи како водич кога започнувате и ја продолжувате својата образовна кариера со Универзитетот Хоџ.

Прирачник за учениците

Универзитетски каталог

Универзитетскиот каталог ќе послужи како водич за институционалните академски политики кои се специфични за академските програми на Универзитетот Хоџис.

Универзитетски каталог

Услови и правила за регистрација

Услови и услови за регистрација обезбедува договор помеѓу студентот и универзитетот за сите цели на регистрација на курсот.

Услови и правила за регистрација

Страна за ресурси на студенти

Страницата за ресурси на студенти е достапна за сите студенти каде што ќе најдете наставни планови за курсеви, работно време на факултетите, публикации и информации за контакт за други универзитетски оддели. Студентите можат да пристапат на оваа страница со најавување на MyHUgo.

Страница со ресурси на студенти

Финансиска помош

Пакети за финансиска помош

Пакет за финансиска помош може да се состои од комбинација на грантови, заеми и / или финансирање на студија за работа. Приемот на овие награди зависи од нивото на расположиви средства и вашата подобност утврдени со Бесплатна апликација за федерална студентска помош (FAFSA).

Финансиска помош

Школарина

Студентски сметки

Тимот Студентски сметки може да помогне во наплата, разбирање на школарина и такси, поставување планови за плаќање и многу повеќе.

Студентски сметки

Опции за плаќање

Универзитетот Хоџс нуди различни опции за плаќање за плаќање школарина и надоместоци на месечни рати преку сесијата. За повеќе информации, студентите можат да се најават на нивниот MyHUgo и да одат на Информации за сметката на студентите.

Опции за плаќање

Рефундирањето

Универзитетот Хоџс соработуваше со BankMobile за да понуди повеќе опции и побрз пристап до вашите рефундирања.

Рефундирањето

Логото на иконата на HU

Услуги за бранители

Воени и ветерански служби

На универзитетот Хоџс, ќе откриете дека да се биде воен пријателски не е само нешто што го кажуваме, тоа е ниво на поддршка што оди многу подалеку од училницата.

Услуги за бранители

Студентско искуство

Академско советување

Нашата канцеларија за студентско искуство има посветено студентски советници кои се тука за да им помогнат на студентите да развиваат долгорочни академски планови и да постават краткорочни цели за да ги постигнат тие планови.

Јавете се на академско советување на 800-466-0019

Академско советување по е-пошта

Услуги за кариера

Услугите за кариера се бесплатен ресурс за студентите и алумни за да дознаат повеќе за нивните избрани полиња за кариера и да развиваат планови за кариера.

Услуги за кариера

Сместувања на студенти

Универзитетот Хоџс активно ги поддржува правата на студентите со попреченост да имаат еднаков пристап до образованието.

Сместувања на студенти

Наслов IX

Универзитетот Хоџс е посветен на создавање и одржување на средина за учење каде што сите лица кои учествуваат во активности на Универзитетот можат да учат заедно во атмосфера ослободена од сите форми на вознемирување, експлоатација, пристрасност, предрасуди или заплашување.

Наслов IX

Права на приватност (ФЕРПА)

Според упатствата на ФЕРПА, студентите имаат право да (1) извршат увид и преглед на нивниот студентски запис, (2) да бараат измени и дополнувања на евиденцијата, (3) согласност за откривање и (4) да поднесат жалба.

Права на приватност (ФЕРПА)

Формулари ФЕРПА

Безбедност во кампусот

Безбедност во кампусот

Канцеларијата на Универзитетот Хоџис за безбедност на кампусот им дава приоритет на безбедноста на студентите во секое време кога кампусот е отворен.

Безбедност во кампусот

Честитки, ја завршивте новата студентска ориентација!

Вие тоа го сторивте!

Ви благодариме што одвоивте време да се запознаете со Универзитетот Хоџис и одделот за поддршка на студенти достапен за сите студенти. Како студент, ќе имате пристап до оваа страница во текот на целата своја кариера во Хоџис. Едвај чекаме да ве видиме како шетате низ сцената кога ќе дојде редот да дипломирате!

Сега си Јастреб. Погледни го делот!

Можете да ја покажете гордоста на вашето училиште со купување преку Интернет во нашата Хокс-продавница. Findе најдете најразлични предмети што можете да ги користите, од УСБ-дискови и тамблери до облека, и Хоџ Хок! Што ја прави нашата продавница различна? За секое извршено купување, дел од приходите одат на Фондот за стипендии Хокс.

Хокс продавница

Translate »