Универзитетот Хоџис останете во близина Логото „Оди далеку“

Дознајте зошто универзитетот Хоџ е карактеристичен универзитет во југозападна Флорида

Лого на Универзитетот Хоџис - Писма со икона со јастреб

Запознајте го универзитетот д-р Мејер и Хоџис

Како не само алумун на Универзитетот Хоџ, туку и негов претседател, чувствувам дека сум уникатно квалификуван да ве поздравам во оваа прекрасна институција. Ние сме регионално акредитирана, приватна, непрофитна институција, првично основана во 1990 година и оттогаш гордо и служиме на југозападна Флорида. Нашиот универзитет се прошири за да ги задоволи потребите на нашата заедница - светот околу нас - со кампуси и во Форт Мајерс и во Неапол, Флорида и едукативни активности, вклучително не само традиционални инструкции на кампусот, туку и курсеви и програми преку Интернет.

Нашата мисија е да ги подготвиме студентите да го користат високото учење во нивните лични, професионални и граѓански напори.

Неспоредлива околина на универзитетот Хоџис

Универзитетот Хоџс обезбедува средина за учење за разлика од која било друга институција во регионот, нудејќи:

 • програми за сертификат, соработник, диплома и магистерски степен;
 • флексибилни распореди на дневни, вечерни, мешани и онлајн часови;
 • курсеви предавани од професори кои се сегашни или поранешни практичари во нивните области; и
 • програмирање дизајнирано да им помогне на студентите да го искористат она што го научиле на работа.

Покрај тоа, многу од нашите програми им помагаат на нашите студенти да достигнат професионални квалификации во области како што се медицинска сестра, јавно сметководство и советување за ментално здравје. Другите доведуваат до сертифицирање на индустријата. Воени ветерани, активни членови на службена должност и нивните семејства можат да добијат помош за нивните образовни цели преку нашиот центар за услуги на ветерани д-р Питер Томас.

Универзитетот Хоџс исто така нуди извонредна и сеопфатна програма Англиски како втор јазик (ESL) која нуди потопување на англиски јазик на не-мајчин јазик на англиски јазик, кои сакаат да ја зголемат својата флуентност. Повеќе од 25 различни земји се обично застапени меѓу нашата студентска популација ЕСЛ.

Вклученоста на универзитетот Хоџис како ресурс на заедницата

Конечно, ние сме придобивка од интеграл во регионот на Југозападна Флорида, одговора и како точка на пристап до високото образование за студентите и како партнери во поширокиот економски и социјален развој. Горди сме на нашата улога во оваа прекрасна заедница и многу сериозно гледаме на добиената одговорност. Заедно со нашата постојана посветеност да помогнеме да обезбедиме квалификувани и добро квалификувани вработени на растечката локална работна сила, ние постојано бараме да идентификуваме други начини на кои нашата институција може да и служи на југозападна Флорида.

Ве поканувам да ги истражите сите универзитети Хоџ што ги нуди и да откриете сами што нè издвојува од другите високообразовни институции. Верувам дека ќе бидете импресионирани од она што овој универзитет нуди.

Со почит,

D.он Д. Мејер, ДБА

Лого на Универзитетот Хоџис - Писма со икона со јастреб

Мисија, визија и столбови на универзитетот Хоџис

Мисија 

Универзитетот Хоџс - приватна непрофитна институција - ги подготвува студентите да го користат високото учење во нивните лични, професионални и граѓански потфати.

Изјава за визија

Универзитетот Хоџс ќе биде признат за совршеност во инклузивното образование насочено кон кариерата и ангажманот во заедницата.

Институционални столбови

 • Програматска извонредност
 • Оперативна ефективност
 • Ангажирање на заедницата
 • Институционален раст
 • Институционални цели

 

Институционални цели

Програматска извонредност 

 • Континуирано подобрување на портфолиото на производи на Хоџис за да се исполнат потребите на заедницата и работодавачот.
 • За академски програми, зголемете ја веројатноста за запишување студенти, задржување, дипломирање и вработување.
 • За неакадемски програми, служете им на потребите на заедницата и интересите на учесниците.
 • Развијте иновативни програми за неисполнети, нови и идни потреби во рамките на нашите заедници, во корист на регионалните работодавци и нашите студенти.
 • Ставете пауза или пензионерски програми што повеќе не ги исполнуваат целите на институциите и засегнатите страни во заедницата.

Оперативна ефективност 

 • Привлекување и задржување на квалификувана, разновидна работна сила и зголемување на позитивното влијание на индивидуалните вработени.
 • Спроведување на подобрувања на процесите што ја зголемуваат ефикасноста и што го подобруваат квалитетот на услугата за студентите и другите засегнати страни.
 • Фокусирајте се на напорите за финансиското здравје на институцијата.

Ангажирање на заедницата

 • Поефикасно споделување на приказната за Универзитетот Хоџ со студенти, факултет и персонал, алумни, пријатели на Универзитетот и нашите заедници и спроведување иницијативи - често преку партнерства со засегнати страни - кои им служат на нашите заедници.
 • Развијте иновативни начини за интеракција на студентите со пошироката заедница, така што искуството на Универзитетот Хоџис е пошироко, подлабоко и порелевантно.
 • Препознајте ги географските можности и одговорности што се присутни во Југозападна Флорида, државата Флорида и нашиот регион.

Институционален раст

 • Зајакнување на мрежата на лица на Хоџи и институции за проширување на сферата на влијание на институцијата.
 • Обезбедете нови извори на надворешни приходи (стипендии, грантови, поддршка на капитални проекти) за поддршка на институцијата.
 • Изградете кон иднината преку ефективно стратешко планирање и спроведување.
Лого на Универзитетот Хоџис - Писма со икона со јастреб

Одборот на доверители

Класа 2021 година (мандатот истекува во октомври 2021 година):

 • Illилијан Камингс-Бек, директор за управување со ризици, Тејлор Морисон
 • Ryери Ф. Николс, виш потпретседател, придобивки од Браун и Браун

Класа 2022 година (мандатот истекува во октомври 2022 година):

 • Мајкл Приолети, виш потпретседател, Роберт В. Баерд и копродукции, Inc.
 • Eraерард Мек Хејл, r.униор, сопственик / претседател, eraерард Мек Хејл, Jуниор, Пенсилванија
 • Тифани Еспосито, претседател и извршен директор, SWFL, Inc.

Класа 2023 година (мандатот истекува во октомври 2023 година):

 • Лесли Х. Кинг III, консултант за приватно управување
 • Мариса Кливленд, Ед.Д., Извршен директор, Агенцијата Симур
 • Мерилин Сантијаго, партнер / КМО креативни архитектонски производи од смола, Inc.
 • Дајан Хамберг, потпретседател и лидер на гранка, ББ & Т сега труист

Поранешен службеник:

 • Johnон Мејер, претседател
 • Ерика Вогт, секретар и благајник
Translate »