Njohja Atëherë Çfarë Di Tani

Universiteti Hodges Qëndro Afër. Ik larg. Artikuj #HodgesAlumni

Njohja Atëherë Çfarë Di Tani - #MyHodgesStory Martha "Dotty" Faul

Shumë kohë përpara se Marta "Dotty" Faul të regjistrohej në Universitetin Hodges, ajo kaloi gati 20 vjet duke ndërtuar një karrierë në zbatimin e ligjit në Zyrën e Sherifit të Qarkut DeSoto dhe Zyrën e Sherifit të Qarkut Charlotte.

Që nga patrullimi rrugor i punës si zëvendës sherif e deri te trajtimi i hetimeve kriminale si detektiv, Faul ka parë dhe dëshmuar atë që shumë veta mund ta imagjinojnë. Ulur në anën e ligjit që është më e ndjeshme ndaj realitetit negativ dhe të ashpër të njerëzimit, Faul doli në pension në gusht 2009 dhe hapi biznesin e saj, Shërbimet e Hetimeve të Drejtësisë, Inc.., në 2010 si një mënyrë për të ofruar ndihmën e saj për ata në nevojë.

Ndërsa ishte në fazat e hershme të hapjes së biznesit të saj, ajo e kuptoi rëndësinë që një shkallë mund të siguronte në ndërtimin e ndërmarrjes së saj. Ndërsa punonit në Zyrën e Sherifit të Qarkut Charlotte, përfaqësues nga Universiteti Hodges (i njohur atëherë si Kolegji Ndërkombëtar) vizituan për të diskutuar ofertat e kurseve.

"Më vjen keq që nuk i pranova në ofertën e tyre atëherë", qeshi ajo. "Por kur erdhi koha të kthehesha në shkollë, unë u kujtova Hodges, kështu që u regjistrova në shkollën e biznesit në 2009."

Pasi kaloi gjashtë muaj në programin e biznesit dhe punoi në shitje në bregun lindor të Florida, Faul kuptoi që talentet e saj ishin më të përshtatshme për drejtësi penale, jo për biznes, kështu që kaloi programet e gradave, duke marrë të gjitha klasat e saj në internet.

Si një student në internet, ajo pranon, “Unë me të vërtetë ndiej që më është kushtuar më shumë vëmendje sepse bordet e diskutimit më lejuan mundësinë për të folur dhe instruktorët ishin në dispozicion. Nuk duhet të shqetësohesha nëse koha do të mbaronte në fund të një ore mësimi dhe do të nxitoja për në front për t'i bërë një pyetje profesorit. "

Duke sjellë përvojën e saj të viteve në zbatimin e ligjit në programin e saj të diplomës, Faul kuptoi se sa nga puna e saj profesionale ishte përqendruar vetëm në një fushë dhe se si kurset siguruan një pasqyrë të vlefshme në arenën e gjerë që është drejtësia penale.

“Kurset më mësuan rreth menaxhimit, korrigjimeve dhe drejtësisë për të mitur. Kam mësuar aq shumë për historinë e drejtësisë penale dhe mënyrën se si kulturat e ndryshme i afrohen drejtësisë penale, ”tha ajo.

Fituar atë Diplomë Bachelor në Drejtësi Penale në 2012, ajo përqendroi përpjekjet e saj në ndërtimin e biznesit të saj. Ajo dhe ekipi i saj prej 20 profesionistësh hetues punojnë me shtetin e Florida për të ndihmuar njerëzit e varfër në sistemin e drejtësisë penale të cilët nuk mund të përballojnë një mbrojtje ligjore. Duke punuar ngushtë me avokatët, Faul dhe ekipi i saj përdorin ekspertizën e tyre për të ndihmuar në mbledhjen e fakteve, provave dhe informacionit për të ndërtuar një çështje efektive.

Ndërsa çështjet variojnë nga mashtrimi te vrasja te personat e zhdukur, Faul përdor ekspertizën e saj në zbulimin e gënjeshtrës dhe mashtrimit për të ndihmuar në hetimet; megjithatë, për shkak të natyrës së biznesit të saj dhe lidhjeve të saj me sistemin juridik, ajo përsëri iu drejtua Hodges për të vazhduar arsimimin e saj, vetëm këtë herë në studimet juridike.

"Unë fola me Dr. [Char] Wendel, dhe ajo më tha që studimet juridike janë shumë më ndryshe sesa drejtësia penale, por unë kam zbuluar që unë e dua atë, dhe të dy shkojnë vërtet krah për krah," tha ajo .

Regjistrimi në Master i Shkencave në Studimet Juridike programi i diplomës në 2016, Faul pranon kurrikulën dhe detyrat i kanë mundësuar asaj të kontribuojë në biznesin e saj në një mënyrë krejtësisht të re. Duke mësuar rreth shkeljeve, pajtueshmërisë dhe njoftimeve për çështjet, Faul po përdor njohuritë për të ndihmuar në ndryshimin e mënyrës se si ajo dhe ekipi i saj mund të ndihmojnë më mirë avokatët e tyre.

“Të dish se si funksionon ligji të ndihmon shumë më shumë kur je në rrugë. Nëse e di se çfarë do të ndodhë në sallën e gjyqit dhe pse ata kanë nevojë për gjëra të caktuara, kjo do ta bëjë çështjen time shumë më të mirë, "shpjegoi ajo. "Tani, në anën tjetër, unë e di se çfarë ata duhet të kishin bërë, kështu që unë mund t'ia paraqes avokatëve të mi për t'i ndihmuar ata."

Kanë mbetur vetëm disa javë para se ajo të diplomohet në dhjetor 2017 me diplomën e saj master, Faul pret që të marrë njohuritë dhe përvojën e saj profesionale dhe të zgjerojë talentet e saj në fushën e mësimdhënies.

“Kam kaluar nëpër shumë gjëra të ndryshme dhe dua të kthej disa prej tyre, dhe mësimdhënia është një mënyrë e shkëlqyeshme për ta bërë atë. Të jem në gjendje të ndaj disa nga përvojat e mia dhe të ndaj disa nga njohuritë që kam mësuar dhe si ta zbatoj atë - do të ishte shumë e kënaqshme për mua. "

 

#HodgesMyStory Dottie Faul
Translate »